Ladda din elbil hemma med solenergi

Att köra en elbil är ett väldigt bra och viktigt steg för att minska ditt klimatavtryck, samtidigt som är bra för plånboken. Nästa steg för både miljön och plånboken är att fundera på vart du får elen du laddar med ifrån. Läser du på och gör rätt val här kan du spara många tusenlappar.

Använd en professionellt installerad elbilsladdare hemma

Förutsatt att du inte har möjlighet att ladda bilen gratis någonstans, så är det bästa alternativet att installera en laddbox hemma. Du har kanske tänkt ladda i ditt vanliga vägguttag, men det rekommenderas absolut inte. En vanlig eluttagsinstallation är inte gjord för att klara den starka och kontinuerliga ström som laddning av en elbil kräver, och kan medföra allvarliga risker.

Använd solenergi för ren och gratis el

Det bästa sättet att ladda hemma både för klimatet och miljön är en laddbox hemma kopplad till ett solcellsbatteri. Då får du fördelen med billig/gratis laddning, miljövänlig el och laddningsmöjlighet hemma. Du slipper åka och leta efter en laddplats och hoppas att den är ledig. Ta kontakt med en professionell leverantör och hitta rätt lösning för just dig.