Dags att byta bostad

Är det dags att byta bostad? Det ser olika ut hur ofta man flyttar och byter bostad, en del flyttar oftare medans andra bor kanske hela sitt liv i en och samma fastighet. Mycket beror på hur familjeförhållandena ser ut och hur den kanske växer. Som barnfamilj så har man behov av större boyta och som pensionär så är det kanske tvärtom, man behöver mindre yta.

Utvecklingen kan se ut som följande; man träffa sin livs kärlek och båda har sitt boende nu kommer man till det läget att man skaffar något boende tillsammans. Det kan vara fråga antingen om en hyresrätt eller en bostadsrätt, mycket beror på hur situationen är. Det kan ju vara så att båda personerna säljer varsin bostadsrätt och ni köper en något större lägenhet tillsammans.

Efter ett par år tillsammans så kanske det blir tillökning i familjen och då känner ni att det är dags att skaffa något större, valet står mellan att köpa en större lägenhet eller att köpa ett hur. Alternativet kan vara att köpa en tomt och bygga ett helt nytt hus, precis som ni vill ha det. Oavsett vad det blir så finns behovet för något större och där ni kan tänkas bo tills barnen vuxit upp.

En annan variant är att ni älskar att renovera och köper därför något som ni kan renovera efter eget behov och idéer och därefter kanske bor där tills nästa renoveringsobjekt dyker upp.