Inreda hemmet

En hemtrevlig miljö är nog något alla vill ha. Därmed blir också inredningsfasen en bubbla av kreativitet och inspiration där man ska få ihop alla sina ideer till ett bra resultat. Det finns mycket att tänka på när inredningen i sitt nya hem ska ske, såsom vilka färger man vill va, möbler och andra faktorer som påverkar miljön. Låt fantasin flöda men glöm inte att tänka praktiskt också.

Färger påverkar Något många missar i sitt inredande är att färger faktiskt har en stor påverkan på vår hjärna och hur vi upplever tillvaron. Vitt och ljusa färger ger ett öppnade intryck medan mörka kan ge en mer instängd och mindre känsla. I en liten lägenhet gynnas man därför av ett ljusare tema för en rymligare upplevelse. Ett annat tips är att sätta upp speglar i små utrymmen – då upplevs ytan automatiskt som större. Färger åt det kalla hållet upplevs som lugnande och avslappnande medan varma upplevs mer som stimulerande.

Att tänka praktiskt Är det verkligen smart att ha fem olika blomvaser i karmen när fönstret öppnas innåt, bara för att det ser snyggt ut? Kanske inte. Att flytta allting för att kunna öppna fönstret lär inte upplevas som optimalt. Tänk efter lite innan du går till blomaffären för att storhandla, kanske räcker det med en växt i fönstret och en till någon annanstans?

Mixa och matcha För att få en liten personligare touch i hemmet kan det vara trevligt att blanda nytt med gammalt. Kanske har du fått ärva en matta, en gammal tavla eller bara hittat några prylar med lite äldre inslag som hade kompletterat och tagit inredningen till en mer originell nivå. Använd fantasin för att göra ditt hem till just ditt hem!