En god natts sömn

Det är inte ovanligt med att ha sömnsvårigheter, de händer de flesta då och då. Det kan vara vissa perioder i livet eller miljön omkring oss som påverkar. Men det finns en del saker du kan göra själv för att förbättra dina möjligheter till en god natts sömn.

Det finns gott om välsorterade butiker för olika behov och beställ online för något som passar dig. Se till att sovrummet är svalt, mörkt och tyst utan störande ljud som trafik eller liknande.

Om du känner att det kan bero på stress så försök att identifiera och tänka igenom vad det kan vara som orsakar stressen. Avslappningsövningar kan hjälpa till att minska din stress men även regelbunden träning eller fysisk aktiviteter.

Glöm inte att slappna av

Försök att varva ner innan du ska sova så kroppen förbereder sig för sömn. Har du mycket tankar kring morgondagen kan det vara ide att skriva ner dina planer lite kort, vilket kan ta bort en viss oroskänsla.

Undvik uppiggande mat och dryck som kaffe på kvällen, gärna sex timmar innan sängdags. Viktigt är så klart en skön miljö att sova i som en bekväm säng. Använd sängkläder som är sköna så du känner dig avslappnad och håller en behaglig temperatur under natten så att du varken blir varm eller kall.