Renovera badrummet

shutterstock_39827185

Badrumsrenovering står hög upp på listan bland väldigt många varje år, det är ofta ett stort projekt som inte bara kräver en hel del arbete utan även den rejäl dos av planering.

Innan man gör något ska man alltid ta måtten på rummet och göra en ritning över helheten. Detta är det bästa sättet att kartlägga eventuella förändringar man kommer att vilja göra. Sedan gäller det att göra en lista över allt man vill ha plats för i badrummet. Tänk till exempel på hur många som kommer att potentiellt använda badrummet samtidigt.

Valet av badrumsmöbeln, det vill säga dusch eller badkar kommer att vara bra att ha gjort tidigt så man vet hur mycket utrymme man har att arbeta med för allt annat. En snyggt badrum är ett som har en stil rakt igenom, då har man ju oftast två alternativ, följa stilen som redan finns eller riva allt och börja om från början. Ett av de större projekten inblandat i en badrumsrenovering är att byta plats på tvättställ och dusch/badkar, detta kommer ju nämligen betyda att man måste göra om rördragningen för rummet.

Mer information om detta kan man hitta på GVKs hemsida. Se till att noga planera för belysningen, huruvida det ska vara spotlights eller lysrör, i taket eller i väggen. Anlita sedan en elektriker för att få det gjort innan det är dags att sätta kakel. Det finns en väldig massa alternativ när det gäller kakel, här kan man ju bara rekommendera att man tänker länge och väl på vilken stil det är man har eller vill ha. För badrumsväggar kan man välja i stort sett vad som helst, stora som små plattor kan fungera lika bra, på golvet är det ju dock rekommenderat att man håller sig till klinkerplattor istället då de inte är lika porösa som kakel.

Söker man lite inspiration kan man alltid ta hjälp av sajter som Styleroom. När du sedan hittat det du vill ha och är redo att skapa ditt drömbadrum så är det viktigt att det blir riktigt gjort från grunden. Många gånger är det här bäst att se till och anlita en hantverkare som har kunskap om badrumsrenoveringar om man vill ha en fullvärdig garanti på arbetet och vara säker på att försäkringsbolaget godkänner det ifall olyckan ändå är framme och du får en vattenskada.

Det gäller att följa de byggregler som boverket satt upp för badrummet, med vattentätt skikt i väggar och golv och god ventilation för den fuktiga luft som uppstår i ett badrum.Man bör även byta ut golvbrunnar som blivit gamla och se till att alla material som du bygger med fungerar i system med varandra. Det är också viktigt att dokumentera allt och fota varje lager för att sedan kunna visa upp vid eventuell försäljning eller om nåt händer. Slutligen se till att ha ett våtrumsintyg och gör en riktig slutbesiktning.