Populära soffmodeller

shutterstock_267206270

Soffan är en väldigt central del i nästan allas vardagsrum, det är platsen man samlas för att slappna av, titta på teve, läsa en bok, tala i telefonen, och kanske ta en tupplur.

Divansoffan

Divansoffan har blivit en av de mest populära, om inte den mest populära sofftypen i Skandinavien. Denna soffa har oftast armstöd på ena sidan, u-soffan har blivit en speciellt populär modell av divansoffor med armstöd på ena sidan. I denna har man ofta kombinerat divanen med ett öppet avslut.

Howardsoffan

Howardsoffan är en riktig klassiker som det fortfarande säljs många av varje år. Den har drag som svängda armstöd med veckat tyg och svarvade träben med metallhjul framtill. Dessa soffor är oftast något tillbakalutad och djupare än många andra soffor man hittar i butiker idag.

Bäddsoffan

Sverige har ännu inte omfamnat bäddsoffan på samma sätt som stora delar av Europa, där man kan hitta dem i de flesta hemmen. Moderna bäddsoffor ska man inte förväxla med de gamla modellerna man kanske stött på i sina föräldrars eller far- och morföräldrars hus. De nya är stora stiliga och en riktigt bra allroundmöbel. Dock så får man vara beredd på att de inte är lika mjuk som alternativen.