Planera för altanbygget till sommaren

Om du planerar att bygga en altan till sommaren är det viktigt att du börjar planera i god tid. Det finns många saker att tänka på, så det är bra att börja med att göra en grundlig planering.

Först och främst bör du bestämma var du vill ha din altan och vad du vill att den ska användas till. Vill du ha en plats där du kan sola, äta middagar eller bara slappa? Detta hjälper dig att avgöra hur stor altan du behöver.

Det är också viktigt att tänka på hur altanen kommer att integreras med resten av din trädgård. Exempelvis hur den ska kopplas samman med resten av uteplatsen.

Steg två i altanbygget

När du har bestämt dig för hur du vill ha din altan är det dags att börja leta material och kalkylera kostnader. Trä, aluminium och kompositmaterial är alla populära alternativ för altanbyggen, men varje material har sina för- och nackdelar. Tänk på hur lång tid du vill att altanen ska hålla, vilken typ av underhåll den kräver och hur mycket den kommer att kosta.

Det är också viktigt att du får tillstånd från din kommun innan du påbörjar bygget. Kontakta din kommun för att se vilka regler och restriktioner som gäller för altanbyggen i din kommun. Kolla här för mer information.