Ett bekvämt boende

Alla vill nog ha ett så bekvämt boende som möjligt. Alla har vi olika typer av boende och vissa väljer att hyra sin lägenhet med allt vad det innebär. Andra köper sin lägenhet, en så kallad bostadsrätt medans andra väljer att köpa hus. Allt kan bero på den livssituation som man har.

Att bo bekvämt vill alla och det gäller att oavsett om man hyr eller äger sin lägenhet ser till att allt fungerar som det ska. Som hyresgäst så kan man ringa sin  hyresvärd eller fastighetsskötare om avloppet exempelvis krånglar. Om det blir aktuellt med ett stambyte så är det ägaren av fastigheten som får åtgärda detta. Är man bostadsrättsinnehavare och det krånglar med avloppet så ska föreningen ta ett beslut om stambytet. Helt klart så ökar boendekvalitén i samband med ett stambyte.

Äger man sitt hus så blir det upp till dig att bestämma huruvida det ska behövas göras ett byte av stammar och avloppsrör i ditt hus. Det är dock viktigt att du gör något innan det händer något allvarligt. Allt kan verka hur bar som helst ut på ytan men under trossbotten och där avloppet ligger kan det se annorlunda ut. Se till att regelbundet kontrollera hur avloppet ser ut och om något behöver åtgärdas.