Välja rätt tapet

Är det dags för tapetsering av något rum? Då gäller det att välja rätt tapet, ja den ska ju vara snygg också och passa in i rummet.

Det finns tusentals varianter att välja på i olika färger och mönster. Även kvalitén skiljer mellan olika tapeter. Om man kolla i en välsorterad butik som säljer tapeter så kan det kännas som ett ”mission impossible” att välja rätt tapet. För att göra det enklare så är det bar om du innan vet vilken typ av kvalité du vill ha på ytskiktet och hur det rum du ska tapetsera ska se ut när det är färdigt.

Genom att låna hem tapetkataloger kan du i lugn och ro sitta och titta igenom dessa och kolla i det rum du ska tapetsera vad som skulle passa. I de flesta butiker kan du kolla i en speciell spegel hur den tapet du önskar ser ut i ett bredare perspektiv och få en uppfattning hur en vägg skulle se ut. Fråga också personalen om råd då dessa är experter på sitt område. När väl tapeten är uppe så skulle det vara jobbigt om man känner att man valt fel tapet.

Idag så är det vanligt att välja en vägg med en fondtapet eller kanske till och med en fototapet på något snyggt fotografi man själv tagit. Vilken smak man har är ju indiviuellt och huvudsaken är att du själv känner dig nöjd med ditt tapetval.