Undvik härvor

När man inreder ett hus, en lägenhet, ett rum, så finns det många faktorer som avgör hur det skall göras. Färger, golv och interiör väljs givetvis utifrån smak och tycke. Sen kommer det praktiska in i bilden och så måste man ta fram ett och annat trick för att det samtidigt som det är snyggt och trendigt, också är funktionellt och lättsamt att hålla ordning i.

Motverka kabelhärvor

En sak som är fördelaktigt är att ha det ganska luftigt i rummet, mycket golv och lagom med förvaringsutrymmen. Då blir det inte heller så krångligt att hålla rummet rent och hålla de värsta dammtussarna borta.

En sak som brukar kunna störa både visuellt och göra det krångligt när man skall städa, är kabelhärvor. Du vet, alla kablar från datorn, nätverkskablar som hänger huller om buller och får dig att svära högt varje gång det vankas dammsugning. Någon kanske direkt nu tänker att ”för tusan, köp en trådlös router istället så slipper ni problemet”. Detta är förvisso sant, men då får detta tips vara för de som inte känner sig tillräckligt tekniskt lagd och för de som fortfarande tycker att kabel är stabilare än trådlösa signaler.

Hursomhelst, för att få ordning på detta så kommer här två bra tips. För det första kan du se till att köpa kablar i rätt längd. Oftast är dem alldeles för långa och skapar således härvor. Det andra du kan göra är att skaffa kabelupphängare, oftast i form av små rör som du stoppar in alla kablar i och du har på ett mycket enkelt sätt åtgärdat problemet och har ett mindre inredningsproblem att oroa dig över.