Ta bort skräpet

Ett bra tips kommer lastat! När man vill fixa till lite där hemma behöver man inte åka iväg till bygghandeln och ge dem halva månadslönen. Det finns enklare lösningar som kan fixa till hemmet för en billigare slant. Vi pratar om att ta bort skräpet.

Vi är alla samlare. Det ligger i människans natur att spara på saker som kan komma till hands senare. Det är så vi tänkt sedan urminnes tider. Tyvärr är det extremt lätt att få tag på saker nuförtiden. Många ger bara bort det, andra håller loppisar där du kan köpa vad som helt för en billiga slant. Sedan följer våra favoritsaker och saker som ”kan behövas” med oss flytt efter flytt. Ibland undrar man om vi i första hand köper ett hus för att få plats med alla saker vi samlat på oss.

Det är dags att rensa och få en nystart. Om man planerar på att renovera så småningom att det här ett ypperligt tillfälle att städa undan. Man vill inte göra hemmet fint och sedan täcka över det med lådor och påsar av saker. Det första som måste inhandlas är lådor och förvaring, för saker som du faktiskt inte vill eller kan slänga.

Gör upp olika högar: en för saker som ska kastas, en för det som ska sparar och en kanske-hög som du kan titta igenom i slutet av dagen. Om kasthögen växer och växer finns det firmor som kan hämta upp skräpet åt dig. Det kan vara lönsamt så du slipper kosta på dig bensinen att åka flera rundor till återvinningen.

Glöm inte garaget! Där samlar vi på oss otroligt mycket som aldrig blir använt igen. Ni kanske hittar saker som ni vill göra om och därmed inte behöver köpa nya möbler. Men ni kommer äntligen få plats att köra in bilen i garaget och ni kommer kunna gå omkring i husets alla rum!