Renovera och sälja

Det kan finnas stora pengar på att renovera upp sin bostad och sälja den. Inte minst i storstads regionerna, främst i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det gäller att man undersöker hur marknaden ser ut innan man drar i gång med sitt projekt.

Renovering av bostadSe till att ni har gott om tid så det inte blir en hafsig renovering. Planera noga inför varje detalj och lägg upp en plan på vad ni ska renovera och hur ni ska gå tillväga. Tänk gärna i ett längre perspektiv när ni börjar fundera på att sälja, ska vi anlita snickare och målare till vissa saker, ska vi anlita något företag för flyttstädning när vi renoverat klart, det är en del att tänka på. Kanske försäljning inte kan ske förrän om ett halvår eller år för att renoveringen tar den tiden och då är det bra att ha en grovplanering för att se hur pass man håller tiden. Sätt ett slutdatum när ni planerar att sälja och deldatum på varje renoveringsprojekt. Sovrummen tar viss tid och kök och badrum tar längre tid.

Vissa saker kanske ni kan ta in expertis för att fixa som till exempel badrum för att det ska bli korrekt gjort. Planera även in elektriker och annat som är viktigt att det kommer i rätt ordning så att säga i renoveringen. När allt känns som det är planerat och klart är det bara att sätta igång med renoveringen. Försök att följa det schema ni gjort och om ni kommer på något i efterhand som absolut måste göras så får ni se till att det ryms i tidsplanen för hela er renovering.

När det är dags för försäljning så se till att ni anlitat städfirma eller städat ordentligt, det gör inget om ni homestylat bostaden så den visas från sin allra bästa sida. Så lycka till med ert projekt, hoppas allt går enligt era planer och att ni kan göra en förtjänst på er försäljning.