Glöm inte detta vid totalrenoveringar

Att totalrenovera ett rum är en hel del jobb och det finns mycket som måste göras. Som du planerar projektet är det viktigt att tänka på alla steg i processen och inte glömma något viktigt. Här kommer några snabba tips på saker du ska vara noga med att inte glömma.

Ta en titt på den underliggande strukturen

När du river ut ett rum, golv och allt, får du ett perfekt tillfälle att granska den underliggande strukturen av huset och få en bättre inblick hur huset mår. Skynda dig därför inte att bygga för allt igen innan du är säker på att inte andra åtgärder behövs göras först.

Byt ut eller dra ny el vid behov

Om du ska göra om ett rum finns chansen att du kanske får ett annat behov av elen där inne. Arbetet med elinredningen kommer vara speciellt viktigt om rummet du river ut ska få ett annat syfte än det hade innan. Behovet av el kommer mest troligt förändras på något sätt och det gäller att ha en plan för detta redan innan.

Tänk på isoleringen

Beroende på vilket rum du ska skapa kan det vara värt att även tänka på isoleringen i rummet. Kanske du till och med vill satsa på ljudisolering. Detta är ju något som kan vara väldigt praktiskt för exempelvis en hemmabio. Kom bara ihåg att mer isolering sätter också högre krav på ventilationen i rummet.