Flyttstäda

359518-vacuum-cleaner

Att byta bostad är en spännande äventyr i livet. Men innan flytten är klar hinner man vara trött, less och ångerfull flera gånger på grund av stressen som det kan innebära.

Vad som ska städas

Ta först fram papper och penna och skriv upp vad som måste städas. En flyttstädningen är mycket mer än bara dammsuga och dammtorka golven. Nu när alla möbler är borta, syns det tydligt om man slarvat på något ställe. Under flyttstädningen kan du också vara tvungen att måla om eller tapetsera en vägg, detta brukar dock vara upp till bovärden eller en överenskommelse med den som ska flytta in efter dig.

Hitta någon som gör det åt dig

När du stirrar ned på den långa listan med punkter, kanske du känner att du inte alls vill ta dig an det här. Då ringer du ett företag som gör jobbet åt dig. Prissättningen på engångsjobb brukar vara rättvisa och du får även med en garanti på arbetet som om någon klagar är det städfirman som måste stå till svars och inte du. det har blivit så populärt med städhjälp under de senaste åren, det finns i alla fall en firma i varje stad. På mindre bygder kan det finnas allserviceföretag som lika gärna städar som att flytta alla dina saker eller lagar ditt tak.

Besikta i tid

Vare sig du ska lämna ett sålt hus eller hyresrätt, måste huset slutbesiktas av en objektiv part. Har man en hyresrätt brukar värden boka in detta, men är det ditt eget hus eller bostad måste du boka detta själv. I denna besiktningen tas städningen med, men även saker som hål i väggar, skicket på vitvarorna och huruvida det finns några skador på lägenheten eller huset. I en hyresrätt är du skyldig att betala för skador och dålig städning, men i ditt eget hus kan du komma överens med köparna om andra avtal.