Att ta in städhjälp

städutrustning

Städning är det inte alla som gillar, det finns dom som ser det som en meditativ paus från vardagens stress men de allra flesta ser det bara som något som måste göras. För dessa människor kan städhjälp frige tid som istället kan användas för att leva det livet man vill. Vare sig det handlar om att vara med sina barn eller en extra kväll på dansgolvet.

Om du är i tagen att anlita städhjälp så finns det fortfarande ett antal saker du bör tänka på. För det första så bör du tänka igenom hur mycket städhjälp du behöver och är villig att betala för. För glöm inte att normalt sett så ingår inte smått vardagsplock i städningen, du behöver alltid prata med städfirman innan för att göra klart hur undanplockat det behöver vara innan de börjar med sitt.

Gå sedan igenom med företaget exakt vad de skall göra. Skapa en checklista tillsammans som de kan gå igenom varje gång och säkerställa att allt som skulle vara gjort, har blivit gjort. Detta är viktigt dels så att ingenting glöms men även så att alla är på samma sida. Det är inte bra om det blir en miss där du tror du betalar för en sak och de tror du betalar för en annan.

Välj gärna ett lagom stort företag som har en stabil ekonomi och genomtänkta rutiner utan att de offrat personlig kontakt i förmån för effektivitet. Man vill inte att det alltid kommer nya personer som städar. Assista är ett företag som erbjuder hemstädning i bland annat Malmö. De har lång erfarenhet i branschen samtidigt som de prioriterar kvalitet och kundupplevelsen. De arbetar för den principen att man så gott det går skall möta ett bekant ansikte.

Se till att avtalet ger dig någon form av garanti på att städningen skall vara korrekt utförd. Om det är lång bindningstid och du sedan inte nöjd med resultatet av deras städning kan det innebära att du är fast med detta undermåliga resultatet lång tid framöver.

För dig som är orolig över din privata sfär och inte vill ha främlingar som rotar bland dina saker, kan du vara lugn. Majoriteten av alla städfirmor, Assista inkluderat, har tystnadsplikt och får inte berätta om någonting som finns i ditt hem eller ens vart du bor. Har man privata saker, såsom väldigt dyra eller känsliga, kan man stuva undan dem och helt enkelt berätta för företaget vilken låda eller rum som de inte har tillträde till.

Kom också ihåg att en städfirma inte gör allt åt dig, bara det mesta. Oftast får man plocka undan kläder och saker som ligger framme.