Att göra-lista

Ett bra tips då du ska renovera, vare sig det är något litet eller något stort, är att göra en Att Göra Lista. Antingen kan du göra en lista över en viss tid, exempelvis en lista över din semester, eller en lista över hela din renovering, det kan vara bra att göra bådadera. Det är bra att ha en allmän lista över hela din renovering, där du listar allt som ska göras och i vilken ordning. Sedan kan du ha en lista över en viss del av renoveringen, exempelvis vad du ska hinna på din semester, detta år. 

Vad egentligen är då en Att Göra Lista? Har ni någon gång sett på ”Arga Snickaren”? I så fall har ni ett bra exempel där. Han brukar vanligtvis gå runt med alla i deras hus och skriva ner allt som de har kvar att renovera, samt hur lång tid varje sak tar. Sedan får de gemensamt bestämma hur många timmar per vecka de kan lägga på sin renovering. Det blir då ett väldigt bra och tydligt sätt att se hur lång tid det kommer att ta innan renoveringen är klar.

Ett exempel för att förtydliga:

Att Göra Lista

  • Renovera toaletten (40 timmar) PRIO 1
  • Måla om hallen ( 16 timmar) PRIO 4
  • Bygga altan ( 40 timmar) PRIO 3
  • Dränera och isolera grunden ( 80 timmar) PRIO 2

Familjen x kan lägga 4 timmar/vecka på sin renovering. Det kommer då att ta dem 44 veckor att göra klart sin renovering.

Om du gör på detta sätt får du en lätt och överskådlig bild över din renovering, du slipper bli stressad över att hålla allt i huvudet och du vet vad du ska börja med och i vilken ordning. Börja göra en lista du med!