Trädgårdsrenovering

Så när vintern har gjort sitt intåg så kan det ju vara skönt att sitta och planera inför våren och sommaren kommande år. Vad ska man göra med sin trädgård där ute. Det kan vara skönt att sitta inne vid en värmande brasa från kaminen och planera och skissa upp hur man vill renovera och göra om i sin trädgård.

Plantering av blommorSå här strax inför jul så kanske trädgården och sommarens prunkande växter inte är det första man tänker på. Möjligtvis att man har satt upp någon trevlig trädgårdsbelysning som pryder där ute i sin trädgård så här inför jul. Men annars så är det inte så mycket aktivitet i trädgården vintertid, det är nu man ska passa på att planera sin renovering av trädgården. Vad är det som behöver åtgärdas, vilka dekorationer ska man ha i sin trädgård till sommaren, kan man köpa dessa redan nu? Ska man bygga ut sin uteplats eller räcker den som den är? Hur ser stenläggningen ut ska vi ändra några gångar och lägga plattor istället för den grusgång som är idag? Ja frågorna är många och det kräver sin planering.

Kolla runt på lite sidor på nätet för att få inspiration är alltid bra, men nu behöver man ju inte sikta på att få världens vackraste trädgård utan det kanske räcker med kvarterets. Skämt och sido så är inspiration alltid bra. Är man händig så kan man fixa mycket själv men ibland kanske man känner att man inte riktigt kan greja olika saker och ting, tveka då inte att ta hjälp utifrån. Och när det gäller växter och planteringar så fråga där du köper dina plantor dom hjälper dig gärna. Att få sin trädgård att fungera med blomster och växter år efter år kräver ett bra grundarbete, med en bra grund så blir trädgården mer lättskött år från år. Se till att det är rätt jord för rätt rabatt och växt.

Vill man verkligen satsa på sin trädgård ska man börja lägga undan lite pengar redan under vintermånaderna. Denna budget kommer du att vara tacksam över senare när du ska köpa in nya plantor och behöver redskap. Att renovera trädgården kommer att kosta om man inte kan återbruka det man redan har eller som grannarna inte längre behöver. Rita upp trädgården så skalenligt du kan och lek runt med utrymmena. Har man hela vintern på sig att planera som gör man inga stressade beslut för att man är så ivrig att börja. Tänk på vad du ska använda trädgården till: vill du ha en egen odling eller viloplats för slöa sommardagar?