Inreda sovrummet

När det kommer till att inreda sovrummet så vill man ju få det så mysigt som möjligt och beroende på hur rummet är utformat så kanske det krävs lite speciella lösningar för att få till det så bra som man vill ha det. Här kommer det några bra tips att tänka på när du ska inreda ditt sovrum.

Det som är mest centralt i sovrummet är ju sängen, placeringen kan göra mycket för hur resten ska inredas. Placera sängen och utgå från den när resterande ska inredas. Du bör även fundera på om det är mer saker som sovrummet ska användas till förutom att sova i det. Tänk på dina behov när du inreder, var övriga möbler och saker ska stå. Bra tips finns även att hämta på andra ställen än denna. testa dig fram är en bra metod för att hitta rätt.

Tänk på att inte övermöblera ditt sovrum så det känns för trångt, gärna lite öppna ytor. Belysning är en viktig del i ett sovrum, sänglampa känns som en självklarhet och övrig belysning ska vara anpassningsbar utifrån hur man använder sitt sovrum. En praktisk detalj är att kunna dimma ljuset upp och ner, full styrka när man städa och ner till en mysig nivå när man går och lägger sig och när man vaknar.

Ett sovrum kan ju vara så mycket mer än just ett sovrum, finns det plats så ställ in en fåtölj som du kan slå dig ner i innan du lägger dig eller bara för en stunds vila med en god bok. Vi hoppas du har fått några bra tips på hur du ska tänka inför din sovrums inredning, lycka till!